Giv dig tid til skønne skanker

Tjek opskrifterne på lækre svinekødsretter, der kræver en lang tilberedningstid, men passer sig selv
Det daglige middagsmåltid handler ofte om de nemme løsninger, det hurtige indkøb, den enkle tilberedning.

Og det er jo forståeligt nok, hvis hverdagen består af børn, transport, arbejde, hjem og måske en lille smule fritid, som ikke nødvendigvis skal bruges i køkkenet. Derfor hører disse opskrifter absolut ind under weekendens glæder og fornøjelser.

Ikke, fordi retterne sådan set kræver den store indsats og opmærksomhed, for de passer faktisk alle sig selv, men tilberedningstiden er lang.

Kød fra skanke er ikke noget, man kan smide på panden i 5 minutter og så forvente sig et spiseligt resultat. Den skal braiseres langsomt i gryden eller i ovnen, men så bliver kødet også smeltende mørt og utroligt velsmagende.

Et styks billig udskæring
Et stykke mørbrad, der kan skæres over med en gaffel, kan jo være dejligt, men de stykker kød på dyrene, som virkelig har fået lov til at arbejde og bevæge sig, indeholder mere smag.

Og så hører skanke til i den billigere ende af udskæringer, og det er jo et plus i disse krisetider.

Bestil dit kød
Det kan være en god ide at bestille skankene et par dage før hos slagteren, især de letsaltede eller sprængte svineskanke, som han næppe har liggende.

Serveret med brunkål er det en rigtig herreret, som man med god samvittighed kan servere med øl og en velskænket snaps. Lammeskankene kræver en god, robust rødvin og kalveskanken naturligvis et glas af den rødvin, den er tilberedt i.

Skål for skankene!

Ingen kommentarer: